Savršeno fotošopirane gospođice i gospođe sa jedne, i gospođice i gospođe sa strijama, izraženim celulitom i viškom kilograma sa druge strane.

Virtuelna borba do istrebljenja na društvenim mrežama i čitanim portalima.

Uz sliku kao opis, i tekstove koji slave ili besprekoran izgled ili unutrašnju lepotu koju treba da cenimo više od onoga što samo u ogledalu možemo da vidimo.

Ovo je sudar dve krajnosti koji ozbiljno drma svet, dok očekivano stradaju nevini, obični ljudi. Čitaj, gospođice i gospođe.

I to one iz zlatne sredine.

Samo zato što ne kapiraju da su zapravo one te koje stoje na pobedničkom postolju.

Postolju realnog života.

Ali, jbg.

Ne znam kako vi gledate na ovaj fenomen pokazivanja i dokazivanja, ali meni je odlazak u bilo koju krajnost totalno promašena životna tema.

Dok ove savršene filter ribe ubijaju identičnom aplikacijom za konturiranje i smanjenje nosa, podizanje brade, dupeta i ega, pa nam serviraju armiju identičnih profila na društvenim mrežama, gospođe sa suprotne strane konstantno nam fotkama svojih golih tela, često odmah posle porođaja, šalju svoju poruku o fizičkoj (ne)savršenosti.

Kamon!

Pametnom je jasno i da je Fotošop davno izmišljen, i da se masovno koristi, baš kao i sve besplatne aplikacije za ulepšavanje sa Gugl stora.

Ko se opeče na filter ribu, imaće stvaran život da se sabere i posumnja u svoje online izbore, čim se izloguje i krene na dejt.

Na svojim se greškama i frend rikvestovima ionako najbolje uči.

Svakoj normalnoj osobi će takođe biti jasno da nakon devet meseci trudnoće, kontrakcija, višesatnog ležanja na tvrdom stolu, klistiranja, guranja, carskog reza, šivenja i krvarenja, narednih dana i nedelja nisi ni za kakav qrac, bukvalno i metaforički.

I da je borba sa viškom kilograma mnogo više od estetskog problema, gde pobednica kao nagradu dobija ono najbolje – zdrav život!

I koja je poenta bilo kome dokazivati da li smo i koliko (ne)savršene?

I gde je taj savršeni prototip koji treba da nam bude zvezda vodilja?

Kada odemo na svadbu, slavlje, veselje, i tamo nas slikaju, uzimamo samo one fotke gde smo ispali dobro, zar ne?

Iako smo i na tim slikama mi mi.

I to jedini recept.

Od krvi i dovoljno mesa, sa malo strike a pose.

About Author

Comments are closed.