Budući muž mora da bude lep, bogat, visok, da ima crnu kosu i plave oči, krupne šake, i široka ramena…

Ako se vodite samo ovim pravilima na putu do savršenog braka i živeli su srećno do kraja života, bojim se da su vam šanse za isti negde do pedeset posto.

A negde do nigde.

Prvo,  jer je lepota u očima posmatrača.

Drugo, jer nije sva lepota okom vidljiva.

Treće, dužina možda jeste jedina bitna mera u ovoj priči, ali, opet, ako vam se veza ili brak sastoje od satiranja od seksa i ćutanja u pauzama, ne mislim da bi sreća mogla da potraje više od optimalnog orgazma.

Tip sam osobe koja se zaljubljuje u dobru foru, stav, inteligenciju, glavu na ramenima. Nekako mi ona druga glava posle dođe kao ekstra bonus na odabrani paket.

Svaki put kada bih stvari postavljala naopačke, već posle mesec dana veze bi mi postajalo jasno da je u životu ipak najvažnije znati gde ti je dupe, a gde glava.

Ne možeš da se zaljubiš u gluteus.

A na pogrešnu glavu možeš samo da se naložiš, i to je potpuno u redu, ali..

To što bi sa njom kroz dobro i zlo, kroz životne nedaće i razne druge komplikovane situacije, to je samo tvoja pogrešna procena.

I poza.

Ta nabujala rumena glavica može da te relaksira i dovede do vrhunca, da ti napravi dete ili da ti napravi ozbiljan problem, ali ne očekuj savet i podršku onda kad sa nje siđeš.

A ljubav je tu, iako se često ne vidi, i nekada nema savršene crte lice, nekada joj je kosa masna, lice neobrijano, nekada je samo tebi lepa, i to je uvek i zauvek jedino važno.

Dok se lagano približavam dvocifrenom bračnom jubileju, možda bih i mogla da napišem koji red o tome?

Ljubav je kad zajedno gledamo filmove, a onda mi on kaže da se ne plašim, jer ako krene invazija zombija, on će spasiti našu malu porodicu.

Ljubav je kad zajedno navijamo za Vulverina u bioskopu a onda zajedno i plačemo nad njegovom tragičnom sudbinom.

Ljubav je kad vozimo do mora, slušamo omiljene pesme i diskutujemo o izvođačima, dok se pravimo važni ko o kome zna više.

I kada u jednom trenutku pomislim da bih tako mogla do kraja sveta, sa saputnikom sa kojim mi je uvek zabavno.

U autu, u krevetu, u životu.

Ljubav je kad uskoči da mi pomogne dok igram Slagalicu, jer sam neverovatno loša u igri Moj broj.

Kad kaže obuci to, lepo ti stoji.

Pozdravi drugarice i lepo se provedite u gradu.

Svaka zajednička poseta ginekologu tokom trudnoće, svaka neprospavana noć tokom bebinog odrastanja, skuvan ručak, oprani sudovi, raspored časova, i svi ti dogovori koji su kuću sagradili, da u njoj mirno spava njih dvoje.

Pa onda troje.

Onda i…

Ne postoje nikakvi tajni recepti za srećan brak.

Samo jedan, najvažniji sastojak.

Ljubav.

About Author

Comments are closed.