Da li ste probali Taniero ljuti sos?

Novi proizvod na tržištu priprema Aleksandar Tanić, mladi preduzetnik iz Niške Banje, koji osim ljubavi prema Crvenoj Zvezdi ima i ogromnu ljubav prema kuvanju i pikantnim jelima.

Iako se nikada ranije nije bavio poljoprivredom, Aleksandar je pokazao želju i volju da savlada proces proizvodnje i pripreme, i kupcima predstavi svojih ruku (ljuto) delo.

Taniero: “Ljubav prema kuvanju ali i ljubav prema pikantnim jelima i pre svega ljutim paprikama u bilo kom obliku, zaslužni su za pokretanje ove lepe ideje. Tražeći neke sadnice na netu, video sam oglas koji je promenio sve! (smeh). Sadnice i suvi plodovi ekstremno ljutih paprika izgledali su mi interesantno, jer sam do tada mislio da od naših paprika ljuće ne postoje. Ljubazni prodavac me je upozorio da takvu ljutinu nisam probao, tako da sam zaista jedva čekao da sve to isprobam.”

KevaZakon: “Bila je to ljubav na ljuti pogled!”

Taniero: “Kako sam se oljutio, tako sam se zaljubio,da! Već sledeće sezone sam ušao u celokupnu proizvodnju, registrovao porodično poljoprivredno gazdinstvo, i sve podigao na viši nivo. Četiri ara plastenika za papriku ali i paradajz, za osnovne kulture od kojih bih pravio sosove, bolje i od onih koji se u svetu proizvode! (smeh). Sve radim sa svojim ocem, ali mi pomažu i prijatelji.”

Aleksandar priznaje da je prva berba protekla uz mnogo početničkih grešaka i poteškoća, jer je posao zahtevan. Ali, zahvaljujući ljubavi, Bogu i rodnoj godini, prvi proizvodi stigli su do kupaca.

taniero-sos-01

Taniero: “Moj omiljeni sos je Taniero, Prvi Ljuti Sos! On zahteva najviše vremena za proces proizvodnje, i sadrži mnogo divnih sastojaka, zbog kojih je toliko poseban. Tu su i dva slatko-ljuta sosa, nastala takođe po mojim ličnim receptima. Kruška/Vanila i Belo grožđe/Cimet.”

Planovi su veliki. Proizvodnja šireg spektra klasične domaće zimnice po bakinim i majčinim receptima, kao i neki, potpuno novi ukusi. Namaz sa dimljenim čilijem, tartufima, pečenom jabukom.

Taniero: “Sve proizvode za sada promovišem preko Fejsbuk stranice Таниеро Љути Сос- Taniero Hot sauce (@tanierohotsauce) kao i na Instagram profilu Taniero_ .

Vršim isporuku na kućnu adresu, a kupci vole i da svrate kod mene. Zadovoljan sam, došli smo do kraja ovogodišnjih skromnih zaliha. Iskreno se nadam nekim subvencijama, jer imam velike planove, želju da osvojim tržište Rusije, Grčke, Kanade, Nemačke.”

Aleksandar dodaje da veruje u svoj proizvod, i da je on sam po sebi najveća reklama. Ostaje nam da probamo, da se oljutimo i uverimo u kvalitet.

About Author

Comments are closed.