Uspesima Fudbalske reprezentacije baš i ne možemo da se pohvalimo. Zato mi je nekako super što ovu najvažniju sporednu stvar na svetu, mogu da igraju i neki drugi, meni dragi ljudi, koji nisu, a jesu fudbaleri.

Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović (jeste, Montevideo, Bog te video) uz pojačanje poput Grua, Baneta Lalića, ali i fudbalere Alberta Nađa i Niše Saveljića, na Svetskom umetničkom fudbalskom prvenstvu u Moskvi, braniće boje Srbije.

Međunarodni fudbalski i muzički festival “Art fudbal (Art – football)” osmišljen je i organizovan prvi put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja u podršci ideja humanosti i dobrote. Održava se u okviru projekta “Pod zastavom plemenitosti (Under the Flag of Kindness)” sa ciljem da se prikupe sredstva koja garantuju lečenje teško bolesne dece.

Tim povodom, Aleksandar Radojičić je bio Stevin i moj gost.

Namerno neću da napišem Balerina, jer ovo Svetsko prvenstvo Aca igra pod svojim imenom i prezimenom, ali sam mu svakako poželela da bude dobar kao lik iz Montevidea koji je tumačio.

Pričali smo i o humanitarnom karakteru čitavog događaja, o tome ko će i koliko ostaviti srce na terenu i kakve su nam šanse u vrlo ozbiljnoj grupi (naši protivnici biće Koreja, Nemačka i Velika Britanija).

Aca nam je ispričao i kako je reagovao kada je dobio poziv za Moskvu, ali i u kakvoj su kondiciji momci sa kojima će trenirati i putovati u Rusiju.

Poželeli smo im srećan put i dobre fudbalske partije, uz zvuk moje omiljene pesme iz dragog mi filma.

I mnogo smo se smejali, ali tako je to kad ti drugari dođu u goste.

Naročito oni, na koje si mnogo ponosan.

Čućete i zašto…

A nakon početka prvenstva i prvih utakmica, dobili smo i ekskluzivne izveštaje i pozdrav iz Moskve.

About Author

Comments are closed.