Domaće jutjubere delim na one čiji sam sadržaj davno prerasla i na one koji mi možda zatrebaju ako nisam sigurna koji šampon treba da kupim.

Neke sam zapratila i zbog zanimljivih vlogova, ali u trenutku kada su počeli da tripuju da su važni i neizbežni, kliknula bih unfollow i nastavila dalje.

Često bih se pecala i na neke tutorijale o šminkanju, ali bi mi posle par pokušaja ispred ogledala, postajalo potpuno jasno da nikada neću naučiti tehniku smokey eyes, pa sam odustajala i od radnje i od predavača.

Ali, jednom sam kanalu ostala verna, čak i kada sam sve gore navedeno shvatila.

U trenutku kada se Ana2cats pakovala za Tajland, ozbiljno sam razmišljala o tome da svoja Jutjub interesovanja preusmerim isključivo na strane kanale, ali sam svojoj komšinici dala još jednu šansu.

Zato što Ana i kada priča o običnoj kupki za telo, to radi na smislen i zanimljiv način.

Zato što su joj rečenice tečne i povezane, prijatne i prirodne, baš kao i reakcije na, recimo, poklon koji dobije od sponzora ili neke kompanije.

I zato što je zaista jedna od nas, i ne prodaje nam izmaštani lifestyle, već onakav kakav sve mi živimo.

Zato je odavno prešišala brojku od 100 000 sabskrajbera na Jutjubu, a nakon najnovijih vlogova sa Tajlanda i iz Maroka, verujem da će njen kanal biti još praćeniji.

Jer, za razliku od vlogova koleginica joj iz branše, gde uglavnom gledamo praćakanja po bazenima, slušamo koliko su kupaćih ponele na plažu ili šta su akterke jele i obukle za razne ivente, Anini sadržaji su prave putopisne reportaže, začinjene zanimljivim privatnim momentima, pa mi je potpuno kul da uz Tajlandske plaže pogledam i koje kreme za sunčanje koriste ljudi sa druge strane kugle zemaljske.

Možda sve i ima veze sa mnom, jer odavno ne mogu da me impresioniraju devojke koje padaju u nesvest zbog još jedne preskupe torbe, ali bih svoje vreme rado potrošila učeći o kulturi neke zemlje koju nisam obišla.

Ako u obzir uzmemo i činjenicu da baš i nisam neki avanturistički tip, onda mi Anin kanal dođe kao ozbiljna edukacija, i sjajan način da proputujem svet iz fotelje.

I drago mi je što mlađani naraštaji prate rad drage mi jutjuberke, jer to neće biti protraćeno vreme na netu, već sjajna lekcija o tome kako se obraćaš drugima i pričaš im svoju priču.

I zato, ako po Jutjubu tražite zanimljive sadržaje, ja vam predlažem kanal Ana2cats, u nadi da će ista uskoro postati i promoter neke turističke agencije, i proputovati svet sa kamerom u ruci.

Da svi uživamo, onako kako najviše volimo.

About Author

Comments are closed.