Vek je dvadeset prvi, moderne tehnologije su neraskidivi deo svakodnevnog funkcionisanja.

Jutjub i sve društvene mreže preuzele su primat kod mlađih generacija, a mi nešto stariji što zbog posla, a što zbog svoje dece i ličnih interesovanja, intenzivno pratimo šta se dešava u virtuelnom svetu.

Pratimo i komentarišemo.

Domaća Jutjub scena je prilično šarenolika i drago mi je da u masi lajfstajl kanala mogu da izdvojim jedan koji se zaista na drugačiji način bavi važnim temama koje gađaju mlađu populaciju.

Uvrnuti Šotovi.

One su Milena i Marta.

Devojke koje će se inteligentno, a jednostavno pozabaviti ozbiljnim temama koje muče tinejdžere i one malo starije, sa sjajnom dozom humora, ali i konstruktivnom kritikom, ako je potrebno.

One imaju stav, one imaju mišljenje, one nude sadržaj koji će vas zabaviti, ali i informisati. Našaliće se na svoj račun, ali i iskoristiti priliku da svoja iskustva podele sa pratiocima.

Šotovi će se bez pardona obratiti frajerima i dati im neke smernice kako da ostanu šmekeri.

Zbog njihovog apela devojke odlaze na redovne preglede kod ginekologa. To je i bio povod za moj prvi razgovor sa njima, koji ovoga puta nastavljam pitanjem:

Ko su zapravo Milena Tamburić i Marta Buzurović?

uvrnuti-sotovi-01

Beograđanke. Najbolje prijateljice, studentkinje.

Na fakultetu su se i upoznale, i kako same kažu sprijateljile i zavolele u borbi sa današnjim iskrivljenim vrednostima, muško-ženskim problemima i odrastanjem uopšte.

Na ideju za snimanje klipova su došle zajedno, i ta ravnopravnost i sinergija se oseća u svakom videu na koji kliknete. Zajedno su kumovale imenu kanala ali i formi kakvu on danas ima. Zajednička je i odgovornost koju kanal ovog tipa sa sobom nosi.

Uvrnuti Šotovi: “Naš odnos je izuzetno specifičan jer pored toga što smo odrasle u zrele i sposobne žene, zajedno smo se upoznavale sa dobrim i lošim stranama biznisa. Naravno da imamo nesuglasica, ali uvek otvoreno i iskreno razgovaramo i bez mnogo muke nađemo rešenje čak i kada se ne slažemo…jer u krajnjoj liniji želimo da ga nađemo.”

KevaZakon: “Klinci vas obožavaju, ali nisu samo oni vaša ciljna grupa?”

Uvrnuti Šotovi: “Mnogo nam je drago da nam se ciljna grupa širi iz dana u dan jer nam je to naznaka da radimo nešto kako treba, da i mi rastemo i napredujemo. Mudre smo pomalo na roditelje, pomalo na jače polovine, a možda i najviše jedna na drugu. Dopunjujemo se, učimo jedna od druge iz dana u dan, pronalazimo nova pitanja na koja zajedno dajemo odgovore i podupiremo želju za novim znanjima svakodnevno.”

KevaZakon: “Pretpostavljam da oni koji vas gledaju često traže savete koje ne mogu javno da napišu?”

Uvrnuti Šotovi: “Uh, u inboxu ima od najbezbrižnijih pitanja vezanih za simpatije, pa sve do vrlo ozbiljnih psihičkih i fizičkih problema, trauma, nedoumica. Mi se zaista trudimo da vrlo ozbiljno pristupimo svakom problemu jer se jako dobro sećamo kako neki i najsmešniji problemi u šesnaest godinica mogu delovati nerešivo i bezizlazno.”

uvrnuti-sotovi-02

KevaZakon: “Mi smo zapravo koleginice! (smeh). Na IDJ kanalu vas dve imate svoju emisiju. Da li ste samo voditelji iste, ili osmišljavate svaki segment?”

Uvrnuti Šotovi:”Scenario i fore pišemo same, naravno, jer smo nas dve najgora noćna mora za scenariste zato što i najprostije informacije prilagođavamo našem fazonu (smeh)!”

KevaZakon: “Imate zavidan broj sabskrajbera pa mogu da postavim pitanje kako vam izgleda domaća Jutjub scena?”

Uvrnuti Šotovi: “Domaća jutjub scena je jedno veliko šarenilo u kojoj će se tek iskristalisati šta je zapravo scena a ko je tu samo počeo da snima kada nikog drugog nije još bilo. Radujemo se da svakodnevno naletimo na mlade, kreativne ljude koji počinju sa snimanjem, i jedva čekamo da vidimo kako će se scena dalje razvijati.”

KevaZakon: “Razvija se vrlo raspevano(smeh). Mnogo kolega već ima svoje singlove. Šta čekate vas dve?”

Uvrnuti Šotovi: “Mi zaista volimo da pevamo, da se videti iz klipova, i verujemo da nam se u bliskoj budućnosti možda sprema i neki muzički projekat, ali o tome nešto više uskoro… (smeh)”

KevaZakon: “Mislite da baš svi jutjuberi treba da pevaju (smeh)?”

Uvrnuti Šotovi: “Verujemo da svi treba da pevaju – jer ko peva zlo ne misli. A da li svi baš treba da imaju singlove i spotove, to je već drugo pitanje… “

KevaZakon: “Pevanja će dakle, tek biti na vašem kanalu. Šta nećemo nikada da vidimo?”

Uvrnuti Šotovi: “Nikada nećete gledati dramu.”

uvrnuti-sotovi-03

KevaZakon: “Šta znači biti dobar jutjuber, crtica, influenser?”

Uvrnuti Šotovi: “Biti dobar jutjuber znači biti pre svega iskren i svoj, imati dobre i nove ideje za sadržaj, biti prilagodljiv vremenu i društvu u kom se nalazimo, nalaziti pravi način da upakujete svoje mišljenje, biti organizovan, tačan, poverljiv i zaista voleti to što radite jer od svega ta energija najviše isijava.”

KevaZakon: “Jutjuber je način života. I to jeste posao koji ima svoju cenu. Kako se na tržištu određuje vrednost jednog kanala?”

Uvrnuti Šotovi: “Našu vrednost isključivo određuje naš kontent. Koliko vremena, truda i rada je uloženo u neku priču je ono što određuje vrednost.”

KevaZakon: “Što znači da od lepog posla može i lepo da se živi? Neki svetski influenseri svoje bogatstvo mere milionima.”

Uvrnuti Šotovi: ”Od ovog posla može jako lepo već sada da se živi u Srbiji a verujemo da će se ova grana biznisa širiti u sledećih nekoliko godina eksponencijalno.”

KevaZakon: “Šta je Jutjub kanal bez hejtera! (smeh). Kakav je vaš odnos prema njima, i koliko koristite BLOCK i DELETE u komentarima?”

Uvrnuti Šotovi: “Na svu sreću mi negativnih komentara imamo minimalno i ne brišemo ih sem ako nisu nekulturni i direktno uvredljivi. Svako ima prava na svoje mišljenje a Jutjub im je takođe dao pravo da mogu da iznesu kako pohvale tako i neke manje lepe stvari i to je ok. Svaki posao ima svoje lepše i ružnije strane.”

About Author

Comments are closed.