Gledate Komšije?

Ja sam fan domaćih serija i oduševim se svaki put kada među velikim imenima domaćeg glumišta, pronađem i neko novo, koje me odmah kupi.

Mladu glumicu, Anju Mit, koja u seriji Komšije tumači lik Anči, prvi put sam videla na premijeri predstave Majstori, majstori!

Jako mi se dopalo kako je iznela ulogu sekretarice Bose. Sećam se da sam to odmah i rekla svojim prijateljima.

Zato me i ne čudi to što se saradnja sa režiserom Milanom Karadžićem nastavlja i posle Majstora, u seriji koju pratimo i volimo već nekoliko sezona.

 Ja: „Kao žena ženi… Ti tako lepo nosiš taj seksipil, nekako ti se namešta da na početku karijere glumiš zgodne žene! Žene koje su pakao i raj za intelektualce! (smeh). Rekla bih da su Anči i Bosa vrlo slične? Da li je to izazov, i da li negde priželjkuješ i ulogu gde ćeš pokazati da si mnogo više od lepog lica, i zgodnog tela?“

Anja: „To je mana naše produkcije! Tačno. Prosto, ako vam daju tu jednu takvu ulogu na početku, i vi to dobro odradite, onda će tako da teraju, dok sama to ne prestanem da budem! (smeh). Negde te oni okarakterišu i karijera sama tako teče. Ja se najbolje osećam u komediji i mjuziklu. Tačno je da sam i u seriji i u predstavi seksipilna i vatrena, ali… Uloga se nekako prožima sa komedijom. Mislim da to nije samo seksipil. I zato mi je srce puno. Komedija je moj žanr, tu se najbolje osećam, ali se dobro nosim i sa ovim, zar ne?“ (smeh).

Ja: „Ja mislim da ti znaš šta znači imati iks faktor?!“

Anja: „ Jao da! (smeh). Ja taj iks faktor zovem čvrljak. Malo sam ga posrbila. Mislim da je to neka radost igre, kad se i na sceni i u kadru vidi da vi zaista uživate u onom što radite. To je istina, to nije kliše! A kada ti uživaš, onda to i publika oseća. Glumac je kao rukavica. Kad izađeš na scenu, kakav god lik da si napravio, ti si taj koji se slika, TI si na sceni. To je privatna energija koju nosiš. Ja obožavam te svoje čvrčkove!“ (smeh).

Ja: „A da li boju kose menjaš zbog uloge ili zato što jednostavno tako želiš?“

Anja: „Sad sam opet plava! Kad poludim, volim da menjam boju kose, ali sada ću da se zaustavim, da se opet naviknem na činjenicu da sam plavuša!“

Anja Mit slika za tekst

Anju novinari često pitaju kako izgleda raditi sa Mimom Karadžićem. On je šmeker i stara škola, pa me zanimalo da li se na setu Komšija ponaša kao ćale i kada se kamere isključe.

Anja: „ Ja Mimu pre Komšija nisam poznavala. Kada je snimanje počelo, naravno da sam imala tremu. Ali, ona je vrlo brzo nestala. Taj osećaj ne mogu da opišem. Nas dvoje smo se tako našli, da mi se ponekad čini da oduvek radimo zajedno. Sve teče brzo, pitko, lako! Radimo i zasmejavamo čitavu ekipu. I on mene zasmejava, ja njega… Zajedno učimo i tekst. Kada smo snimali poslednju scenu Komšija, ja sam se baš rastužila i pitala ga pa šta ćemo sada? On je u svom maniru odgovorio… E, hvala Bogu, da te više ne gledam! (smeh). Znate, ja nekako osećam i znam da je sve ovo tek početak naše saradnje!“

Ja: „Šta posle serije Komšije?“

Anja: „Posle Komšija volela bih da nastavim Komšije! (smeh). Ostavili smo otvorenu priču. Komentari i publike i produkcije i ljudi sa RTS-a su jako dobri. Gledani smo i to je jako važno. Treća sezona je zapravo najgledanija, zato su moje želje da nastavimo gde smo stali. Do tada, vidimo se u Pozorištu na Terazijama i u Buhi. Važi?“

About Author

kevazakon

Comments are closed.