Jako mali, jako uporan i neverovatno dobar. Ovo su reči kojima bismo mogli da opišemo Bogdana Arežinu, bubnjara koji svoju karijeru uveliko gradi iako ima svega sedam godina!

Ovaj mladi virtuoz muziku prosto voli, a svoju ljubav prema njoj prenosi na sve koji ga slušaju dok svira.

– Počeo sam da sviram bubnjeve pre četiri godine. Privukli su me jer su najveći instrument – započeo je mali Bogdan razgovor za “Blic”.

Mlada zvezda među bubnjarima završava prvi razred OŠ “Ćirilo i Metodije”, a nada se velikoj muzičkoj karijeri ka kojoj ozbiljno hita s obzirom na to da već drži koncerte i pojavljuje se na brojnim gostovanjima.

– Imam svoj bend – “Mini masterblastersi”. Imali smo dosta nastupa, a gostovali smo i po mnogim emisijama u kojima smo svirali – reči su ovog dečaka.

Na svom jutjub nalogu “Bolence show” redovno kači klipove sa svojih svirki, koji su izuzetno gledani.

– Poslednje sam okačio nastup na koncertu kad sviram pesmu “Smoke on the water”. Volim inače sve da sviram i uživam u tome – objašnjava Bogdan, dodajući da tako, pored ove pesme, uživa i u drugim svetskim hitovima kao što su “Lazy song”, “Listen to your hart” ili “Cheap thrills”.

Međutim, da bi se stvorila muziku kakvu on proizvodi, potrebno je da nekoliko sati dnevno provodi sa palicama u rukama i za svojim instrumentom, pa nas je zanimalo da li se neko žali na buku.

– Vežbam kod bake i deke u kući, tako da se komšije ne ljute na buku. Baka i deka uživaju u mojim svirkama, pa ne smeta ni njima – uz osmeh je rekao Bogdan.

Iako jako mali, iako ga bubnjevi progutaju kad sedne za njih, ovaj dečak stvara savršene zvuke kojima lako može da zaseni i one koji su znatno duže u ovom poslu, te je sasvim izvesno da je pred njim jedna blistava budućnost.

PONOSNI RODITELJI

Zadovoljstvo ne krije ni Bogdanova majka Vesna Zakonović Arežina, spisateljica i radijski voditelj.

– Ponosna sam i naravno srećna jer je suprugu i meni muzika bitan deo života. Bole je često sa tatom u studiju i sigurna sam da će jednog dana prevazići svog oca – izjavila je ponosna mama za “Blic”.

OMILJENA GRUPA “RIBLJA ČORBA”

Mali Bogdan ima i svoje idole. Omiljena grupa mu je “Riblja čorba”, najdraža pesma mu je “Amsterdam”, koju takođe često svira.

***

Izvor: Blic

About Author

Comments are closed.