Kada je dobila zadatak da piše za časopis koji se bavi modom I lepotom, Milena Nešević, diplomirani novinar, nije ni slutila da će jednog dana I sama da postane šminker.

Ali, poznanstvo sa predavačima iz škole za scensku šminku, časovi koje je pratila, tajne mejkapa koje je otkrivala…

Jednostavno, ljubav se rodila, a zanat savladao. 

Ja: “Ako te pitam, novinarstvo ili šminkanje? Šta je prvo? Šta ćeš mi odgovoriti?”

Milena: “Pa u ovom slučaju, teško je odgovoriti. Jer i jedan i drugi posao radim iz ljubavi. Lepota novinarstva je u tome što, između ostalog, pomažete ljudima da se njihovi problemi čuju I na neki način reše, naravno u njihovu korist. Sa druge strane, šminka je ta koja ulepšava i uveseljava svaku ženu. Samim tim, i jedna i druga profesija su plemenite, svaka na svoj način. Na kraju, osećate se lepo kada nekome pomognete da reši neki problem, a u drugom slučaju, kada damu ulepšate, ona se oseća bolje.”

Ja: “Kako hobi u Srbiji postaje posao?”

Milena: “Hobi u Srbiji postaje posao onog trenutka kada poželite da svoju kreativnost i talenat unovčite i samim tim dovoljno zaradite. Mislim da na to definitivno ne utiče posao koji radite, niti da li ste dovoljno plaćeni za njega… Barem ne u mom sllučaju. Meni nije cilj da nekome naplatim skupo svoje usluge! Veće je zadovoljstvo videti zadovoljnu ženu, koju ste prethodno ulepšali.”

kevabiz sminker Milena kolaz 1

Ja: “Šta vole Srpkinje?”

Milena: “U suštini, naše dame vole sve ono što je u trendu. A svima nam je poznato da trendovi variraju iz sezone u sezonu. Nažalost, danas je retkost da devojka ili žena ima svoj stil šminkanja i da se njega drži, bez obzira na trendove.”

KevaZakon by Milena Nešević

Ja: “Ko prati trendove, a ko trendove stvara?”

Milena: ”Ranije su trendove diktirali modeli sa modnih pista, sada je to totalno drugačije. Danas trendove diktiraju osobe koje su jednostavno bez adekvatnog povoda postale planetarno poznate, ali poseduju iza sebe toliku mašineriju koja je od njih napravila trendsetere. A kad smo kod toga, trendove prate bukvalno svi, od mladih devojaka do javnih ličnosti kojima je posao da idu u korak sa njima.”

Ja: “Šta je Mileni Nešević, šminkeru, najveća želja?”

Milena: “Da devojke neguju sopstveni stil šminkanja, jer lepota je u različitosti. Kao neko ko živi I radi u Srbiji, svim ženama želim da barem jednom mesečno sebi mogu da priušte ulepšavanje ovog tipa.”

Profesionalna šminka Milena

About Author

Comments are closed.